Legendernes Aften
Historien bliver fortalt og skrevet i Parsley Salon og er en hyldest til kokkene bag succeshistorien, som dansk gastronomi har udviklet sig til.
Disse aftener er en helt enestående mulighed for at være med, når historien om dansk gastronomi og dem, der var med til at skabe den, bliver fortalt og nedskrevet af Allan Schultz og fotograferet af Jacob Thermansen.
Det erklærede formål at vise udviklingen i dansk gastronomi, eller mere præcist beskrive og hylde det persongalleri, der står bag den fantastiske udvikling, som gastronomien i Danmark har gennemgået hen over de sidste fire årtier.
Det er nemlig ikke noget der er kommet af sig selv. Det er hårdt og målrettet arbejde udført i særlig høj grad af de fantastiske mennesker, som du kan møde her i Parsley Salon. Du vil som gæst kunne møde nærmest samtlige af både aktive kokke samt de efterhånden levende legender, der lagde de sten, som vi andre har bygget videre på. Det er både en god historie og en skøn oplevelse ,hvor du som gæst kommer med helt ind i fyrrummet og kan få en snas med hjem af hvad det er, disse mennesker kan.
Alle aftener bliver dokumenteret af den verdensberømte danske madfotograf JACOB THERMANSEN, der med sit kamera vil indfange maden i dens tilblivelse, udtrykket på tallerkenen, stemningen i køkkenet og ikke mindst stemningen i restauranten. Alle kokke serverer tre appetizere , en forret ,en mellemret , en hovedret og en dessert.
Alle retter bliver foreviget i præcis de samme fotografiske forhold og med samme udstyr og samme lyssætning. Det vi får ud af det , er intensitet og autentisitet. Ingen kan "snyde ", og vi giver jer alt, hvad vi har... Dagsformen tæller her.
Hver gang vi har haft 18 kokke igennem køkkenet, samler vi det hele i en stor og flot bog med et afsnit om hver enkelt kok, fortæller deres historie og med billeder fra hver enkelt aften. Således skriver og dokumenterer vi historien om nogle af de dygtige kokke, der har været og er med til at flytte Danmark fra at være en pølsevognsnation til at være en central spiller på den gastronomiske verdensscene.
Vi vil kreere en plads i den danske gastronomis historie til alle vores fantastiske gæstekokke, så traditioner og kundskab ikke går tabt og fremtidens godtfolk og kokke har endnu mere, de kan måle sig op imod og være stolte af.
"Legendernes aften er en hyldest til alle de fantastiske ildsjæle, dedikerede og dygtige kokke, der har kæmpet og arbejdet og givet alt det, de havde i sig for at levere på tallerkenen.
Dem, som skabte den danske 'Bevægelse', der blev antændt af en lille håndfuld dygtige kokke i 1980'erne. De kokke startede det hele, flere kom til, fulgte op og bar den videre. Bevægelsen voksede, flere lod sig rive med, inspirere og animere til at satse hele butikken, eller i det mindste gøre forsøget, på at blive den bedste. Det er de legender, som dansk gastronomi i dag står på skuldrene af, og det er dem, vi hylder med LEGENDERNES AFTEN,"
- Allan Schultz Dluzen
LEGENDERNES AFTEN - UDVALGTE DAGE OG I BOGFORM
Parsley Salon afholder Legendernes Aften på udvalgte dage. Disse aftener samler den eventyrlige historie om udviklingen i dansk gastronomi gennem de seneste 40 år.
Her kan du møde de største og mest indflydelsesrige kokke vi har og har haft i Danmark gennem de sidste 5 årtier. I linket "LEGENDERNES AFTEN" kan du læse alt om projektet, og hvordan du kan deltage. Alle har mulighed for købe en billet.
"Legendernes aften" udkommer også i bogform, og da vi er ved at lægge sidste hånd på 1. bind af "Legendernes aften", som udkommer i 2024.
Vi er ved at planlægge næste sæson, som vi håber at kunne påbegynde straks i det nye år. Så snart planen er på plads vil den blive annonceret her på siden og i vores nyhedsbrev.